/ 8000 merkkiä käytetty
6541 - 3.9.2011 (arvosana: -36)

VITUTTAA PELOT!

heti ekana pelottaa oksentaminen ja esiintyminen.
aina kun oksettaa niin meen ihan paniikkiin ja sydän pumppaa tuhatta ja sataa ja tekee mieli vaa nostaa nenä kohti kattoa ja hokea että ''mä en haluu oksentaa mä en haluu oksentaa''. se on ihan kamala tunne, kun ei tiiä miten pääsis siitä tilanteesta pois, ja mielessä vaan et kuinka hirveeltä tuntuu oksentaa.

sitten se esiintyminen. koulussa esitelmän pito ei vielä mitään niin hirveetä ole, vaikka sydän alkaa taas pomppimaan ja kädet tärisee, mut kitaran soitto muiden kuullen saa mut hätääntymään ehkä eniten. kai siihen liittyy joku pelko, ettei onnistu, ja sit ajatukset sumenee, jolloin soittaminen menee metsään. yritin näyttää vanhemmille että mitä oon kitaral nyt harjotellu, ja meninki ihan lukkoon, ja juoksin huoneeseen itkemään.
ja vittu jos meen jollekki lääkärille sanoo näistä ongelmista nii vastaaukseks tulee varmasti vaan ''hehhe oot vielä kato murrosiässä nii se on iha normaalii ehehe voit vaikka pikkuhiljaa treenata pelkos pois''
- pelkuri

Kommentit

Mie vaan kirjoitti...
Kun pelottaa, olisi tehokasta miettiä mikä olisi pahinta mitä siinä tilanteessa voisi tapahtua. Yleensä se on jotain todella epätodennäköistä. Sitten voi miettiä, mitä olisi järkevintä tehdä sellaisessa tilanteessa. Ei ole myöskään hyvä miettiä että "en saa oksentaa", silloin on ehkä jopa todennäköisempää että rupeaa oksettamaan. Vaikka kuulostaa pöljältä, pitää hyväksyä se että oksettaa ja se on sinun elimistösi reaktio jolle et ehkä voi mitään. Kun pelon hyväksyy niin se monesti alkaa lievenemään. Itse punastelen ja se on tosi kökköä, yritän hyväksyä sen ja punastelu on vähentynyt jonkun verran.
Enivei, puhu noista peloista esim. kuraattor
Mie vaan kirjoitti...
(ed. kommentista jäi osa pois)...kuraattorille tai kirjoita MLL:n Nuortennettiin (kun sen ikäinen näyttäisit olevan), ei sen lääkäri tarvitse olla. Toivottavasti sinulla helpottuu olo. Sori kun tästä nyt tuli tämmöinen mukapsykologikommentti, tuli vaan auttamisen tarve : D
kirjoitti...
Mulla oli joskus hirvee esiintymispelko, se vaan loppu ajan kanssa, johtu koulun musantunneista. Ajattelin että niitä kiinnostaa mun esiintyminen yhtä paljon kuin niiden mua, joka on tottakin.
ptrorlfor kirjoitti...
oot sairas, mee hoitoo...
luotaitseesi :) kirjoitti...
Luota enemmän itseesi, siitä näyttäisi tässä olevan kyse :) Hyvin se menee, kunhan olet harjoitellut tarpeeksi. Enempää ei tarvitse tehdä kuin parhaansa, menee miten menee. Kyllä sä oikeasti osaat :P Etenkin, jos olet harjoitellut ^^ Jokaiselle sattuu virheitä, itsekin koulussa aikanaan esitelmää tunnilla pitäessäni sanoin vahingossa "äiti synnytti viisi lasta perseeseen", kun pidin Mika Waltarista esitelmää. Näitä sattuu, ei virheistä kannata välittää :) Kunhan näyttää, ettei virhe haitannut, ja jatkaa siitä "huolettomasti", niin ihan yhtä hyvä esitys saadaan.

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?


Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3224)
juomat (28)
kaverit (520)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4139)
naapurit (48)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (85)
terveydenhuolto (16)
terveys (379)
tietotekniikka (253)
tv (138)
työ (320)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (275)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa