/ 8000 merkkiä käytetty
3518 - 14.4.2010 (arvosana: -38)

Juurikin äsken luin erään henkilön vitutusavautumisen liittyen vappuun ja lakkipäisiin juhlijoihin. Teksti alkoi vituttaa niiiin suunnattomasti, ettei enää riittänyt pelkkä tekstin kommentointi vaan oli pakko kirjottaa ihan oma avautuminen aiheesta.

Mua vituttaa tää ainainen helvetin jaottelu: lukiolaiset vs. amislaiset. Kaikki kuvittelee olevansa jollain pienellä mutta merkittävällä tavalla tärkeämpiä ja parempia ihmisiä kuin ne toiset ja siks on varaa valittaa. Amikset valittaa siitä, kun ylioppilaita juhlitaan eikä heidän valmistumistaan huomioida mitenkään. Voi vittu, JÄRJESTÄKÄÄ NE JUHLAT jos niin paljon kiinnostaa. Niin mun tuttavapiirissä on ainaki tehty.

Joo, lukiossa istuminen vaikuttaa varmaan ihan turhanpäiväseltä hikiopiskelulta, jossa perse lähinnä leviää, erityisesti jos sieltä loppujen lopuksi päädytään vain sinne Siwan kassalle. Mutta mitä jos nää "kaltoin kohdellut amikset" nyt ottais ne ah, niin kriittiset aivonsa suuriin ja käytännöllisiin kätösiinsä ja miettis asiaa oikeesti senkin kannalta, et jotkut ihmiset menee kouluun oikeesti sen takia, et niillä on joku visio siitä, mikskä ne haluu isona. Asiaan ei vaikuta mikään identiteettipaska, et "joo, emmä voi mennä lukioon/amikseen ku siel on vaa tietyn tyyppisiä ihmisiä ja mä niiin en oo sellane". Lukioon mennään laajeentaan yleissivistystä ja kehittämään opiskelutapoja sitä varten, että voisi sitten hakea johonkin korkeakouluun. Amiksesta kun ei valmistu mihin tahansa ammattiin. Jo peruskoulussa pitää alkaa miettii, et mikskä haluu isoks. Jos se ko. ala ei löydy amiksesta mutta yliopistosta kyllä, niin kai sitä nyt vittu sit haetaan lukioon et pääsee sinne yliopistoonkin jonain päivänä. Koska sehän nyt on ihan nähty juttu, jos joku meinaa amispohjalta yliopistoon hakee, huhhuh.

Palatakseni nyt tähän itse vappuun, niin vappu ei ole pelkästään työväen juhla vaan myös ylioppilaiden. Suomessa vappu ei oo koskaanikinämilloinkaan jakautunut vain joko herrasväen tai työväen juhlaksi vaan KUMMANKIN. Vappuna liputetaan SUOMALAISEN TYÖN kunniaksi.

Nii, että ottakaa selvää ennenku alatte vonkumaan. Niin meille lukiossa opetetaan.
- jeesus

Kommentit

Mechanix kirjoitti...
Nykyään amikseen meneminen ei rajoita myöhempiä opiskelu mahdollisuuksia. Amikseen menossa.
... kirjoitti...
amis vai lukio - jokaisen oma valinta.
KainoVieno. kirjoitti...
"Nykyään amikseen meneminen ei rajoita myöhempiä opiskelu mahdollisuuksia. Amikseen menossa."

Taas joku lapsi laukomassa aivopierujaan. Pysy vain siellä yläasteella pls.
KainoVieno. kirjoitti...
Tuntuu että tämänkin kirjoituksen takana on katkera lukiolainen, jonka vanhemmat ovat patistaneet raasun lukion penkille jatkamaan yläastetta seuraavatkin kolme vuotta. Nähdään sitten Siwan kassalla..!
RK kirjoitti...
Anteeksi vain mutta amiksessakin on oikeasta päteviä ja älykkäitä ihmisiä. Meidän kaksoistutkintoluokasta haetaan yliopistoon ja päästään. In your face.
Mechanix kirjoitti...
KainoVieno Voitko perustella jotenkin?
jea kirjoitti...
RK: niin.. KAKSOISTUTKINTO. tarkoittaa että ne käy myös lukion. voi huoh..
E kirjoitti...
Mechanix: Amiksen käyminen ei estä mitenkään opintojen jatkamista esim. yliopistossa, mutta sinne pääsy on huomattavasti vaikeempaa jos pääsykokeissa kysytään asioita joita amiksessa ei opeteta.
Nih kirjoitti...
Lukiota kyllä yliarvostetaan. -,-
KainoVieno. kirjoitti...
Lukiossa on vaan näitä snobeja, ylimielisiä isin pikku lellikkejä. Helvetin paskantärkeät pikkuvanhat pennut.
javisst kirjoitti...
KainoVieno, siltä se saattaa näyttää jos itse katselee asiaa aivan pohjalta käsin. Taidat olla jotenkin katkera, liekö olet päässyt edes sinne amikseenkaan...?
pöö kirjoitti...
kaksoistutkinnossa ei käydä lukiossa kuin matematiikka, äidinkieli, ruotsi ja englanti. Lisäksi oman työpanoksen mukaan voi lukea esim. iltalukiossa ylimääräisiä kursseja. Kaksoistutkinto ei lähellekkään ole sama asia kuin normaali lukio. Siinä keskitytään ammatilliseen koulutukseen.

Amis ja lukio ei mielestäni erottele ihmisiä älykkyyden perusteella.
Okei myönnän. Omalta luokaltanikin ne laiskimmat persoonat lähti amiskaan, mutta entä jos he tiesivät jo ylä-asteelle tullessaan haluavansa amiskaan? silloin ei tarvitse raataa lukion keskiarvovaatimuksien takia. Itse kävin ylä-asteen lukematta läpi ja ka oli silti yli 8 ja amiskassa olen.
eitaastätä kirjoitti...
kainovienolla on varmaan tosiaan nyt joku ongelma, jeesuksen teksti oli musta ihan asiaa/asiallinen.

enpä usko, että mua amis ois auttanu haluamallani uralla (tulkki/kääntäjä), joten menin siis lukioon.

eikö se oo aivan sama, minne menee,kunhan pääsee haluamaansa työhön? jonkun on rakennettava talot ja jonkun hoidettava korvatulehdukset kuitenkin. pitää vaan tajuta mennä sinne, mikä johtaa(/auttaa pääseen) tavotteeseen.

amisollaminä kirjoitti...
minä ei osa. minä olla amis
pillu-tohtori kirjoitti...
sanokaa mitä sanotte, niin lukiolaiset halveksii aina amiksia ja toisin päin. Itse syljen amiksien autoille aina kun näen parkissa. pthyi!
KainoVieno. kirjoitti...
Lassen pitäisi olla jo nukkumassa.
lukiohinttari kirjoitti...
Amikset tyhmiä juntteja, lukiolaiset laiskoja hinttareita. Siitä ei pääse yli eikä ympäri.
Osoitus kypsyydestä on, ettei aloita tällaista typerää amis vs lukio keskustelua.
Ymmärrän että vituttaa, kun omaan valintaansa tyytymättömät (sekä amikset että lukiolaiset)purkavat paineitaan nettiin.
mau kirjoitti...
Amiksesta pystyy jatkamaan ihan samalla tavalla ammattikorkeekouluun, kun lukiostakin.
KainoVieno. kirjoitti...
Lukioon menevät vain homot, lasikat snobit, amikseen taas ne jotka haluavat tienata heti 2-3v opiskelun jälkeen. Lukioon taas menevät typerät laiskat ääliöt, jotka eivät selviytyisi amiksessa fyysisessä opetuksessa.
:DDDDD kirjoitti...
KainoVieno. kirjoitti...
Lukioon menevät vain homot, lasikat snobit, amikseen taas ne jotka haluavat tienata heti 2-3v opiskelun jälkeen. Lukioon taas menevät typerät laiskat ääliöt, jotka eivät selviytyisi amiksessa fyysisessä opetuksessa. :DDDDDDDD
fyysinen opetus. käännä rasva-avainta puoli kierrosta :DDDDDDDDD ai että mitkä naurut. päivä pelastettu:DDDDDDDD
asd kirjoitti...
Joo mitäs vittua. Mä oon lukiossa ja ihailen amiksia. Mikäs sen parempaa ku tehä kätten töitä päivät pitkät.

Vielä parempaa kun ne tietää mihin haluu isona. Mä en tienny vuos sitten ku piti hakea, nyt tietäsin, mutta on ihan sama käynkö lukion vai amiksen, kun kummastakaan ei oikeen oo etua sitte.

Tässäki kirjotuksessa huomas, että aluks jätkä sanoo että ei oo väliä onko lukiolaine vai ei, mut sit kuitenki dissaa amiksia.

Aina koulussakin (lukiossa) kaikki dissaa amiksia ja sit mä oon et mitä vittua.
KainoVieno. kirjoitti...
Lukion käyvät ne jotka pelkäävät oikeaa, fyysistä työntekoa. Lukioon menevät siis eivät edes tiedä miksikä haluaa "isona".

Asian pointti on siis ettei lukio kannata ja lukiossa suurin osa on vaan näitä rikkaita homosnobeja typerineen ruuturaita baskereineen ja huopatakkeineen.
huumekoera kirjoitti...
^ no ei se nyt välttämättä ole niinkään, kuten aina väitetään ettei lukioon menevä tiedä mitä aikoo isona tehdä.
Ehkä se tietääkin jo haluavansa kynän, paperin ja näppäimistön ääreen?
Amiksena pidän tommosia hommia ihan äärettömän puuduttavina mutta vittuuks sitä dissaamaan.. kohta alkaa kesä ja palkka virtaamaan kiitos koulutukseni ja sen pohjalta saatu työni
huumekoera kirjoitti...
Ja olkaa kilttejä.. kirjottakaa vasta sitten kun opinnot ovat jo yli puolenvälin ja työkokemusta opintoihin vastaavasta työstä.
KainoVieno. kirjoitti...
Hahhah, hauska lukea näitä totisia kommentteja typerien lukion/amiksen ekan vuoden oppilailta. kaikki ottavat trollauksen niin tosissaan.

Grow up idiot's.
asdf kirjoitti...
KainoVieno ei osaa englantia. "idiot's"=idiootin, idiots=idiootit. vitun amis :p
javisst kirjoitti...
Vitut se mikään amis oo, ehkä seiskalla tai kasilla ulosannista päätellen. Nimimerkkikin Aku Ankasta.
KainoVieno. kirjoitti...
asdf, kiitos selvennyksestä, onneksi meillä on noin korkea tasoinen lukiolainen täällä sivustolla.

kaavio kirjoitti...
Amis ->haluttu ammatti
->Amk ->haluttu ammatti
Lukio->Yliopisto ->haluttu ammatti
->Amk ->haluttu ammatti.
Lopputulos: kaikki pääsee ammattiin, jonne haluaa.
kiivi kirjoitti...
Onneksi löytyy saastaa, jotka vaihtavat autooni renkaat ja huoltavat sen.
javisst kirjoitti...
Aika noloa on jos ei itse osaa edes renkaita vaihtaa...
asdf kirjoitti...
KainoVieno, on ilo auttaa.
Maailmassamonta kirjoitti...
Ihan tästä amis vs lukio keskustelusta täytyy sanoa että ilman minkään näköisiä suhteita.

Jos ei ikinä ole kesätöitä tehnyt, niin melko epävarmaa on että tulee pääsemään niihin huippupaikkoihinkaan töihin.

Ja ne jotka haaveilevat lääkärin ammatista, niin onnea vaan, se koulutus kestää peruskoulun jälkeen sen 8v (lukio 3v, + yliopisto päälle) jos olet mies niin armeijan käyminenkin vaikuttaa. Eli olet 24v. että sinulla on kyseinen koulutus taskussa, puhumattakaan sitten erikoislääkärin papereista, se että saatko sillä vielä töitä on epävarmaa, varsinkin näinä aikoina.

Hyvin on trolliakin ruokittu keskusteluissa, se on hyvin syönyt ja nyt kylläinen.
17 kirjoitti...
Tää teksti oli kuitenkin enemmän lukiolaisten puolesta puhumista, vaikka vihaat sitä, että on amikset vastaan lukio :-D Mutta itse vihaan tuota taistelua, koko ajan, ei sitä enää jaksa kukaan. Sovitaan, että kumpikin on hyvä koulu ja se on ihan oma asia kumpaan menee. Itse olen molemmissakin.
KainoVieno. kirjoitti...
Lukiolaiset saisivat peittyä tuhkaan.
huumekoera kirjoitti...
^lopeta -.-
y kirjoitti...
Miks ylipäätään viha amiksia kohtaan syntyy aina netissä? Olin amiksessa mutta suurin osa kaveripiiristäni koostuu yhä lukiolaisista eikä mitään ongelmaa joten miks teidän vittujen täytyy olla täällä niin vitun vittumaisia.

Miksei teistä oo vittuilijaksi sillon kun oikeessa elämässä tavataan?
mun täytyy sanoo et en joutunu missään kohtaa lukiolaisten vittuilun kohteeksi kun kävin vielä ammattikoulua mut voi helvetti sitä kun internetissä käväsin...........
ette te nähtävästi oo yhtään sen parempia missään eikä teistä oo yhtään enempää tekemään sitä tai tätä kuin amiksen käyneistäkään.
Haistakaa vittu.
KainoVieno. kirjoitti...
^lopeta -.-


^ emo pls.
tälär kirjoitti...
Oon nähny ylioppilaita, jotka ei osaa yhdyssanojakaan. Ihan yhtä paljon pihallaolevaa sakkia löytyy kummastakin koulutuslaitoksesta. Menin itse amikseen, kun ei peruskoulun päättotodistuksen arvosanat riittäneet lukioon, vaikkei olisi ollutkaan yhteishaussa kuin vaihtoehto nro. 2. Amiksessa sitten hain kaksoistutkintoon ja pääsin helposti pääsykokeiden kautta. Kummatkin kokeneena voin sanoa, että turhia ovat molemmat. Lukiosta vaan saa läksyjä :(.
hmm kirjoitti...
Pahoitteluni näiden amisten puolesta, jotka täällä kirjoittelevat, että lukio on perseestä ja amis tienaa enemmän.

Tekstin kirjoittajalle, kirjoituksestasi saa kuvan, että amiksesta ei ole minkäänlaista mahdollisuutta jatkaa koulutusta. Asiahan on niin, että se on mahdollista, ja monet amikset jatkavat ammattikorkeakouluun.

Amikset ja lukiolaiset ovat molemmat yhtä perseestä, period.
asd kirjoitti...
Kylmä fakta on se, että lukion kautta ammattikorkeakouluun menevät ovat idiootteja... Jokaiselle alalle löytyy ammattikoulusta pohja, jolloin perustiedot/taidot alalta on ovat jo taskussa. Lukion äidinkieli tai fysiikka eivät merkkaa vitunkarvaa esimerkiksi LVI alalla ammattikorkeassa, ammattikoulu pohja taaseen on vain plussaa.
jeesus kirjoitti...
Amis kouluna on jees ja olisin enemmän kuin kiitollinen, jos olisin löytänyt oman alani sieltä. Eipähän tarvitsisi "jatkaa yläastetta" turhaan kolmella vuodella ja sen jälkeen hommata vielä viittä vuotta maisterin papereita päästäkseen vain soittelemaan työttömyyskassaan, kun ei ole töitä. Nyt jo yliopistossa opiskelevana huomaan, että ihmisten asenteet esim. amiksia kohtaan ovat muuttuneet. Moni kuvittelee, että yliopisto ja lukio on täynnä nokka pystyssä kulkevia idareita. Toki jotkut oikeesti onkin. Enemmän aistin katkeria vihanpuuskia kuitenkin amisten suunnalta aina kun tulee puhe lukiolaisista tai akateemisuudesta. Silti myös lukiolaisten asenteissa olisi parannettavaa.

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?


Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3224)
juomat (28)
kaverit (520)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4139)
naapurit (48)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (85)
terveydenhuolto (16)
terveys (379)
tietotekniikka (253)
tv (138)
työ (320)
ulkonäkö (148)
urheilu (62)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (275)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa