/ 8000 merkkiä käytetty
3018 - 20.2.2010 (arvosana: -51)

Verbaalista lahjakkuutta pidetään yleensä hyvänä asiana. Minulle tuosta psykologinkin toteamasta viasta ei ole ollut juuri muuta kuin haittaa.

Rakastan kieliä ja niiden opiskelua, mutta ainakin (ilta)lukion kursseilla se on täyttä helvettiä. On todella turhauttavaa, kun jankataan kolme tuntia lähes pelkästään samaa, hyvin yksinkertaista asiaa, jonka itse opin jo ensimmäisellä kuuntelu- tai lukukerralla. Lisäksi ihmetyttää, miksi kielikursseilla täytyy aina edetä sen hitaimman oppijan tahdissa. Eihän niin tehdä muissakaan aineissa. Mietityttää myös se, miksi sellaiset ihmiset, jotka eivät vielä neljännelläkään kurssilla osaa kielen alkeita, yleensä viitsivät sitä kieltä opiskella. Ärsyttävää tehdä pari- ja ryhmätöitä ihmisten kanssa, jotka ääntävät aivan päin persuksia ja kurkkivat kirjasta ensimmäisen kurssin ensimmäisten tuntien asioita.

Suurinta vitutusta aiheuttaa kuitenkin se, että lähes kaikkien tuntemieni ihmisten kanssa puhuessani joudun koko ajan miettimään, kuinka asettelisin seuraavat sanani. Tuntuu, kuin puhuisimme eri kieltä. Vituttaa koko ajan toistaa sanomisiani ja selittää aivan normaalien sanojen merkitystä (esim. rutkasti, suivaantua, lienee). Lisäksi viljelen puheessani runsaasti kaikenlaisia sanaleikkejä (joo, junttia ja lapsellista, tiedän...), joita muut taas eivät tunnu ymmärtävän muuten kuin tavutettuna ja rautalangasta väännettynä, jos silloinkaan.

Tämän takia tunnen itseni jotenkin vammaiseksi. Aivan kuin minulla olisi jokin vakava aivojen tai mielen sairaus, joka estää minua olemasta normaali. Tekisin melkeinpä mitä tahansa, jotta kielitajuni normalisoituisi. Voisin jutella kavereiden kanssa täysin sujuvasti ja käyttää kieltentunnit nukkumisen sijasta opiskeluun.
- Lumi-Aura

Kommentit

old school kirjoitti...
minkälaisia kavereita sulla oikee o? ite kyllä käytän ns. vanhan kansan sanoja yms. vähemmän yleisiä perinteisia suomalaisia letkautuksia normi puheessa. On nuo poijjat ainaki vielä pysyneet kärryillä
Anonyymi kirjoitti...
Millaisia tuttuja sulla oikein on, jos eivät normaalia ja rikasta suomea ymmärrä? Turhaan itteäs vajaana pidät, pidä niitä muita.
ariok kirjoitti...
Kieliä voi opiskella ilman koulua tai kurssia. Netistä löytyy vaikka kuinka paljon oppimateriaaleja, joita käyttämällä voi opiskella niin nopeasti kuin haluat.
Maestro kirjoitti...
Setä voisi kokeilla yliopistotason kursseja. Voisi jäädä vähemmälle perustason asiat ja mentäisiin itse asiaan vähän toisella volyymillä kuin iltakursseilla lukiopohjalta.
sdfsd kirjoitti...
voisimpa vaihaa hetkeksi paikkaa ruotsintentin ajaksi...
17v hevari kirjoitti...
Tunnen tuskasi. Itsekin ihmettelen Ranskantunneilla kuinka joku ei voi muistaa kolmea sanaa jotka sanottiin minuutti sitten.

Mitäs kummaa noissa sanoissa on? Taitavat tuttusi olla vajaita tuossa kategoriassa =D
hushus kirjoitti...
Ei kiinnosta, en lukenut yhtä lausetta pidemmälle. Mee pois =(
dasds kirjoitti...
ala räppää :DDDd

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?


Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3222)
juomat (28)
kaverit (520)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4139)
naapurit (48)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (85)
terveydenhuolto (16)
terveys (379)
tietotekniikka (253)
tv (138)
työ (320)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (275)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa