/ 8000 merkkiä käytetty
2980 - 18.2.2010 (arvosana: -60)

Pakkoruotsi! Siis voi vittu mikä järki on siitäkin pakko pitää kiinni kun selvästikikkin paljon parempi juttu olis vaihtoehtoinen ruotsi. Pakkoruotsi vie ihan vitusti resursseja ja muitten aineiden opiskeluun tarvittavaa aikaa. N. 5% prosenttia suomalaisista puhuu suomenruotsia jota ei edes ymmärretä tossa rakkaassa länsinaapurissa. Jaa inte haluta taalar sväärie.
- Öhhhöh

Kommentit

Koira kirjoitti...
Niinpä vittu! Ruotti pois ja vaikka lisää englantia.
mitäturhia kirjoitti...
Mitä turhia mitään lisää englantia ku nykynuoria ei vittuakaan näytä kiinnostavan.

Ja tulee se ruotti loppujen lopuks jossain välissä hyödylliseks vaikkei sitä puhua tarviskaan. Itellä ainaki on. En oo koskaan sitä puhunu mut jossai on vaik lukenu ainoastaa ruotsia ni ku muutaman sanan sieltä täältä tajuaa niin menee hyvin
huumekoera kirjoitti...
Parempi vain olis kun päästäis tästä kaksikielisyydestä, auttais vitun monessa asiassa ja samalla saatais potkii RKP:tä perseelle, hävittää vitun turha ahvenanmaa su9omen kartalta ja etiketit siistimmiks kun ei tarvii lukee sieltä sitä paskaruotsia seasta
3re3r kirjoitti...
ha ha! ei ne sitä mihinkään oo ottamassa! vituttaahan se mutta ei auta!
RUOTSIHINTTI kirjoitti...
Voi lasta, ruotsia opiskellaan koska se on suomen toinen virallinen kieli. Tulevaisuuden opinnoissasi joudut suorittamaan virkamiesruotsin, jota tulet melko varmasti joskus tarvitsemaan, ellet ryhdy duunariksi. Valitettavaa on, että melko harva suomalainen "vaikutusvaltainen/arvostettu" henkilö ei osaa ruotsia. Eli jos nyt vain opiskelet sen kielen niin sinulla on mahdollisuus tulla isona joksikin.
Ja toiseksi: ruotsin kieli on helppoa, jos siihen suhtautuu oikein. Kielenä se on helpompi kuin englanti. Tosin englantia käytetään enemmän niin siksi monet osaavat sitä paremmin kuin ruotsia.
pakko-Ulla kirjoitti...
voiko joku selittää mulle, mikä vittu se ees on se "pakkoruotsi"?? onhan koulussa PAKKO opiskella matikkaakin ja aika montaa muutaki ainetta, joita kaikki ei "tuu tartteen"..

ja esim kemiaa?? kuinka moni meistä tarttee kemiaa? mitä helvettiä...

ruotsi on aine muitten joukossa, koittakaa nyt päästä yli jo.
Pois pakkoruots kirjoitti...
Pakkoruotsi ei ole aine muiden joukossa, eihän siitä vittu muuten olis kähisty jo 40 vuotta eli niin kauan kuin sitä kaikille on pakkosyötetty.
Damar kirjoitti...
Jag vill talar inte svenska, Öhhhöh ;)

Heh. Mäki vihaan ruotsia, enkä sitä osaa muutenkaan juuri perusjuttuja enempää. Onneks amiksessa oli vain ekana vuonna ruotsia. Kaks viimeistä on "ruotsivapaita" vuosia.
ruotsisucks kirjoitti...
Minä en ainakaa mitään vitu ruotsia ees tarvii. Vitun paska kieli. Pärjää englannillaki.
Öhhöh kirjoitti...
"voiko joku selittää mulle, mikä vittu se ees on se "pakkoruotsi"?? onhan koulussa PAKKO opiskella matikkaakin ja aika montaa muutaki ainetta, joita kaikki ei "tuu tartteen"..

ja esim kemiaa?? kuinka moni meistä tarttee kemiaa? mitä helvettiä...

ruotsi on aine muitten joukossa, koittakaa nyt päästä yli jo. "

Siinä vaan on se että matikkaa ja kemia on hyödyllisiä aineita ja niitä ei voi korvata millään toisella aineella. Toisin kun ruotsin sijasta voi puhua englantia, jota myös ruotsalaiset ymmärtävät ja joka on paljon puhutumpi kieli kuin ruotsi.
Öhhöh kirjoitti...
"Voi lasta, ruotsia opiskellaan koska se on suomen toinen virallinen kieli. jnejne" Joo mutta sehän siinä onkin kun sen ei pitäs olla mikään suomen toinen virallinen kieli. SUOMI ON YKSIKIELINENMAA! (Paitsi papereilla)
ei jumalauta kirjoitti...
"Voi lasta, ruotsia opiskellaan koska se on suomen toinen virallinen kieli..." siis mitä vittua? Ei tollasella asioita voi perustella :D
Mielestäni ruotsi on suomessa tarpeeton kieli. Se on vaan laissa säilyny muinais jäänne ruotsin vallan ajoilta jolla tänäpäivänä ei oo minkäänlaista painoarvoo.
Mietis nytte, kuinka usein oot tarvinnu ruotsia suomessa? entä suomen ulkopuolella??
On ihan naurettavaa että sitä pitää 100% kansasta opiskella kun vaan 5% sitä oikeesti puhuu, ja suurin osa niistäkin ymmärtää/puhuu englantia -.-
pakko-Ulla kirjoitti...
sen perusteella, mitä useampi ihminen maailmassa ymmärtää, kouluissa pitäs opettaa (mandariini?)kiinaa kaikille. sitä puhutaan eniten maailmassa.

en ymmärrä, että tätä keskustelua on todella käyty JO sen 40 vuotta. ja tuona aikana on sitten opeteltu sitä ruotsia ja vittu kaikkee, eikä ketään kiinnosta sit kun koulusta pääsee.. kuka tarttee kuka ei. ei sitä sillon koulussa kukaan tiedä, mitä elämässään tarttee. en usko, että minkään asian opiskelu on "turhaa".
gdfg kirjoitti...
Ruotsi pois virallista kielistä, se ei ole oikeutettu, koska se ei ole suomen sukulaiskieli niinkuin viro.

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?


Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3222)
juomat (28)
kaverit (520)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4139)
naapurit (48)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (85)
terveydenhuolto (16)
terveys (379)
tietotekniikka (253)
tv (138)
työ (320)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (275)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa