/ 8000 merkkiä käytetty
11127 - 28.2.2013 (arvosana: -20)

//vittuilijat voitte pitää sen läskin turpanne kiinni, koska ei sieltä koskaan mitään asiaa ole tullut...\\

Nykyään kaikkialla ihmetellään miksi nuorisotyöttömyys kasvaa, miksi nuoret voivat joka vuosi vain huonommin. Miksei nuoria kiinnosta enää mikään.

Syy tähän on teissä kaikissa. Teissä, jotka annoitte kansanedustajien sokaista teidät tyhjillä, olemattomilla lupauksillaan, teissä, jotka nyt istutte siellä "hallituksessa" ja olette niin kovaa ihmistä. Ainoa mitä te siinä rumassa rakennuksessa teette, on vain kovan palkan nostaminen, oman julkisuudenkuvan kiillotus ja egoilu kun ehkä pääsette saamaan kasvonne lehtiin. Mitään oikeata työtä teidän ei täydy/tarvitse tehdä.

Mutta aloitetaanpa omalta osaltani. Opiskelen kolmatta vuotta ammattiopistossa, tieto- ja viestintätekniikkaa. Ajattelin että nyt kun keväällä valmistun, haen sen jälkeen ammattikorkealle ohjelmistotekniikan linjalle. Noh, amkissahan on pääsykokeet ja mietin etteivät ne kai kovin pahat olisi. Kävin katsomassa vanhoja pääsykokeita, ja ei helvetti!! Matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa suurimmilta osin. Lukion aineita! Siis mitähän vittua?! Ohjelmoinnissa ei paljoa näitä tarvita...enemmänkin loogista päättelykykyä.

MIKSI LUKIOLAISIA AINA SUOSITAAN, VAIKKA SE ON TÄYSIN TURHA KOULUTUS?!!?!?!? Siellä ainoastaan oppii ylimielisyyden kaikkia ei-lukiolaisia kohtaan. Kyllä Minua Vituttaa!

Nykyiset työnantajatkin ovat sanoneet, että arvostavat enemnmän ammatillisen puolen opiskelijoita, koska heillä on jo käytännön kokemusta ja hyvä pohja alalla.

Lukion suosio oli ehkä joskus 50-luvulla jolloin se oli ainoa vaihtoehto jos halusi selvitä elämässä. Vaan kun ajat muuttuvat! Sen voisi myös huomioida peruskoulun jälkeisessä koulutuksessa!

Omalla luokallanikin on muutamia ei niin motivoituneita ihmisiä. He eivät ole yhtään tyhmiä, he olisivat ehkä ymmärtäneekin ja oppineet. Mutta motivaatio menee aika tehokkaasti kun tuputetaan sellaista mitä pitää oppia, mutta jota ei kuitenkaan lainkaan elämässä tarvita.

Itse haluaisin todella päästä ammattikorkealle opiskelemaan, sillä IT-alalla ei peruskoulutuksella paljoa pärjätä. Itse olen ohjelmoinut 13-vuotiaasta lähtien ja omaan jo hyvän pohjan. Eli selviäisin amk:ssa erittäin, ei vaan ihan helvetin hyvin! Lukiosta tulevat eivät tiedä mitään ja se saavat kyllä opiskelupaikan, kun vain vaivautuvat paikalle. Ei Näin!


Eli kun en pääse tarvittavaan koulutukseen, niin en myöskään tule saamaan oman alani töitä, jossa on kokoajan kova kysyntä.

Ja kun ei ole työtä = ei rahaa. Sossulla ei ole antaa euroakaan, mutta kun joku maahanmuuttaja tulee hiukan vikisemään, heille kyllä aina löytyy niin paljon kuin vain haluavat ja vielä sitäkin enemmän.

Ja ilman rahaa ei voi maksaa asunnon vuokraa. Eli varmaan joudun asumaan vanhempieni luona 50 vuotiaaksi saakka. Ja menemään keskustan kaduille kengänkiillottajaksi. Kun joku hämmästyneenä huomaa että olen täysin suomalainen, ja ihmettelee, miksi olen sellaisessa työssä, voin sanoa, että tämä on tulos kun äänestätte sitä roskaväkeä hallitukseen.

Ja en haluaisi olla mikään taakka valtiolle, joka vain on, ja kuluttaa rahaa. Joskus olen miettinyt että ehkä parasta olisi vain kuolla pois. Tähän mennessä se on ollut vain Plan B, mutta jos tämä meno jatkuu, joudun varmaan kohta siirtymään siihen, kun ei kertakaikkiaan ole mitään muuta vaihtoehtoa.

Hyvä Suomi!! -.-
- Vomppis

Kommentit

:: kirjoitti...
i feel ya.
kissa kirjoitti...
Lopeta toi russuttaminen ja rupee tekeen jotain hyödyllistä. Se on helppo syyttää poliitikkoja, valtiota ja vittu KOKO KANSAA, mutta voisitko ehkä katsoa peiliin? Sä itse aiheutat kurjan tilanteesi. Jos et muuten niin vetämällä itkupotkuraivarit netissä ja inisemällä kun voisit kanavoida ton paskaenergias johonkin hyödylliseen. Ei, onhan se helpompaa käpertyä itsesääliin ja odottaa, että onni tulee ovelle koputteleen.

Ainiin, mä en ole päivääkään ollut työttömänä sen jälkeen kun valmistuin lukiosta. Eikä oo mitään puhelinmyyntiä tai kassahommia. HMM.
masa kirjoitti...
Agreed here. Vituttaa tämä nykyinen hallitus NIIN rankasti. Pari vuotta tässä on tehty hanttihommia, ruohonleikkuuta, lumihommia ja jopa puhelinmyyntiä kokeilin. Ei näillä hommilla oikeasti elä. Käteen jää joku 100e kuussa.

Pidän itseäni todella huono-onnisena, aina tulee paskaa niskaan jostain luukusta. Mutta ihmeiden aika ei taida olla aivan vielä ohitse! Hain ihan piruuttani logistiikkapuolelle. Hakijoita 100, 12 otettiin opiskelemaan ja meikä on yksi noista kahdestatoista. Dafuq??? Onneksi olen vielä melko nuori niin on elämä vielä edessä. Ajattelin tehdä hommia niska limassa 5-10 vuotta, säästän suurimman osan palkasta jahka valmistun ja saan töitä. Aion mu
masa kirjoitti...
muuttaa Filippiineille. Siellä on kaikki halpaa, naiset uskomattoman kauniita, sama uskonto kuin Suomessa, ilmasto on trooppinen, ei kokoomusta/vihreitä/RKP:tä... Yksi euro on 53 pesoa. 10,000e on 53,000php ja 100,000e on 5,3milj php. Sieltä saa hyvän, ilmastoidun kämpän jollain 100k php:llä. Pitää vain toivoa ettei Filippiinit muutu liian länsimaiseksi roskamaaksi (Filippiinit on Aasian länsimaisin valtio). Ei täällä Suomessa kannata itseään kituuttaa! Miksi jäädä tänne, kun keskituloinen voi olla miljonääri toisaalla..? :0
Vomppis kirjoitti...
kissa, et tainnu lukea tuota ihan alkua:

"
//vittuilijat voitte pitää sen läskin turpanne kiinni, koska ei sieltä koskaan mitään asiaa ole tullut...\\"

että josko tunkisit sen nyrkkis perseeseen ja sitten hymyilisit lukiolaisuudestas...
kissa kirjoitti...
Hahaha luin, mutta päätin sivuuttaa. Tollanen uhoominen ja haluttomuus keskustella kertoo siitä, että et osaa argumentoida, koska kaikki noi ns. "mielipiteet" on vaan kopioitu jostain iltalehden keskusteluista. Haluttomuus kuulla mitään vastapuolen argumentteja kertoo siitä, että olet ylimielinen. Ja sun on näköjään vaikea suhtautua siihen faktaan, että sä itse etupäässä olet vastuussa omasta kohtalostas. Se on tosi ikävä tajuta, mutta kun mietit asiaa ja hyväksyt sen niin voit lähteä eteenpäin. Mutta tosta ulosannista kyllä huomaakin, että olet vähän junttimainen.
ebin kirjoitti...
nimim. kissa paraskin paasaamaan ylimielisyydestä
kissa kirjoitti...
Mikä mun viesteissäni on ylimielistä? :D Onko se ylimielistä huomauttaa, että on ihan naurettavaa syyttää koko valtiota, poliitikkoja ja kansaa omista ongelmista? Kun sitä syyllistä kannattaa ihan oikeesti etsiä vähän lähempää. Siinä vaiheessa kun pistää kaiken vastuun omista ikävyyksistänsä muiden niskoille niin siinä on se valitettava sivuvaikutus, että sitten tulee se toivottomuus ja olo, ettei itse pysty omiin asioihinsa vaikuttamaan. Mikä on tietysti ihan hevonpaskaa.
kalakala kirjoitti...
@kissa: jos haluat puolustaa vielä vähäistä mainettas, ni sun kannattas pitää tuo turpas ummessa. oot huono trolli.

Vomppis nimittäin on aivan oikeessa. Vai mitä kehuttavaa itse löydät poliitikoista ja maahanmuuttajista? Minäkään en löydä mitään, kiitos heille ja sinunlaisille lukiopelleille että talous menee vuosi vuodelta enemmän miinukselle.
Vomppis kirjoitti...
kissa, piä se turpas ummessa, kiitos!
Meow kirjoitti...
Olen kyllä kissan kanssa hieman samaa mieltä.

Jos kerran olet todella hyvä tietotekniikassa ja pärjäisit tajuttoman hyvin, niin miksi et nyt jo yritä oman alan töihin?

Muutama sukulaiseni on kyseisellä alalla ja kertovat, että jos kykyjä on ja työintoakin löytyy niin yritykset suorastaan kilpailee alan osaajista.

Yliopistolla olen jutellut useamman tietotekniikan alan opiskelijan kanssa ja parhaat eivät kuulemma todennäköisesti koskaan suorita opintoja loppuun, kun saavat jo opiskeluaikana hyvät paikat firmoista ja niin paljon työkokemusta, ettei opintojen perään enää edes kysellä.

Jos koet olevasi todella hyvä, mutta et pääse kouluun, koska kemia ja mati
Meow kirjoitti...
... matikka eivät taivu, niin hae töihin.

Osaavia työntekijöitä varmasti kaivataan!

-Meow
kissa kirjoitti...
Miten te saatte mun teksteistäni kuvan, että yritän "puolustaa vähäistä mainettani"? :D Ja sitten toinen punaniska puolustautuu tällä perinteisellä "pidä turpas ummessa" :D Ei mitään vasta-argumentteja. Oletettavasti siksi, että tiedätte mun olevan oikeassa, mutta se on niin kamalan häpeällistä tajuta, että on ihan itse oman onnensa seppä. Kyllä minuakin jotkut poliitikot vituttaa ja maahanmuuttopolitiikka vaatisi pientä hienosäätöä, mutta en mä omasta elämäntilanteestani kumpaakaan syyttäisi :) Miten mun kaltainen "lukiopelle" on syyllinen siihen, että talous menee miinukselle? Mä käyn töissä ja maksan veroa. Mitä te olette tehneet, nostaneet tukia?
karhu kirjoitti...
ei jaksa kuunnella tollasta helvetin vinkulelua, oisko siinä se syy? Mee egoilemaan jonneki muualle lukilaisuudessas, kiitti!
perkele kirjoitti...
Lukiolainen ei oo koskaan oikeessa!
kissa kirjoitti...
Mä oon maininnut lukiolaisuuteni tasan kerran ja se oli vasta-argumenttina siihen kun avautumisessa viitattiin siihen kuinka lukiotaustainen ei pääse töihin. Ironista kyllä mä en ole päivääkään ollut työttömänä lukiosta valmistumisen jälkeen. En laskisi tota ihan egoiluksi, mutta ihan ymmärrettävää, että ette keksi mitään muutakaan vastausta tohon. Jos ennakkoluulot lukiolaisuudesta (ja vastaavista) perustuvat johonkin iltalehden keskusteluihin niin ei kyllä kannatakkaan lähteä väittelemään.
PASKIAINEN OOT kirjoitti...
kissa taitaa olla ylimielinen kusipää? kerskuu kuinka ei oo ollut päivääkään työttömänä ja haukkuu niitä,jotka on työttöminä. Pieni sananen sulle maukuja: KUKAAN,EI KUKAAN NUORI OLE TYÖTÖN OMASTA TAHDOSTAAN!! KUN EI VAAN PALKATA,VAIKKA KUINKA YRITTÄIS HAKEA TÖITÄ!! JOTEN PIDÄ KATTI VAAN TURPAS UMMESSA!
Damaskox kirjoitti...
Voihan vieteri, miten paljon vihaa täällä on =(
nii kirjoitti...
http://hs12.snstatic.fi/webkuva/sarjis/940/1305784634919?ts=868

Tässä teille lukiolaiset =)
Anonyymi kirjoitti...
Pedofiili Hans Maelström Karjaalta seurailee lapsiporno sivuja.

Kommentoi


merkkiä jäljellä.

Nimimerkki


Spämmiesto: Mikä eläin sanoo "hau hau"?


Aiheet ajoneuvot (168)
armeija (47)
elukat (115)
harrastukset (12)
ihmiset (3224)
juomat (28)
kaverit (520)
luonto (51)
musiikki (166)
muut (4139)
naapurit (48)
opiskelu (748)
parisuhde (715)
pelit (202)
perhe (234)
politiikka (25)
raha (39)
ruoka (92)
sukulaiset (85)
terveydenhuolto (16)
terveys (379)
tietotekniikka (253)
tv (138)
työ (320)
ulkonäkö (148)
urheilu (61)
uskonto (30)
vaatteet (32)
varallisuus (161)
yhteiskunta (275)
yritysmaailma (14)







Ketuttaa Facebookissa